През 2013 година Бог вложи в сърцата на служителите на Фондация СЕД желанието да се обединят, за да си помогнат в споделянето на Библейските истини с децата и подпомогнат развитието на детското служение във всяка една област. Нарекохме този проект Надежда за децата на България. Само вярата в Господ Исус Христос може да даде истинска надежда за живота, на който и да е човек. Нашата родина и нашите сънародници се нуждаят от надежда за бъдещето си и за децата си. Само Господ Исус може да промени грешния човек, а чрез него семейството, обществото ни и цяла България.

Какво представлява Надежда за децата на България?

Всяка година сътрудници и обучени доброволци на СЕД ще обединяват усилията си за споделянето на Библейските истини с децата в една от административните области на България. Служител на СЕД ще се свързва с местните църкви от областта и ще им предлага съвместното организиране на 5-дневни клубове.

Какво е 5-дневен клуб?

5-дневният клуб е програма за деца, която се провежда през лятната ваканция за 5 последователни дни в църква, читалище, парк, двор, стадион или друго подходящо място. Програмата на клуба включва игри, Библейски урок, песни, стих за запаметяване, ръчен труд и др. Продължителността на програмата може да варира от 1 до 3 часа.

Каква е ползата от 5-дневния клуб?

През лятната ваканция децата са свободни и много от тях не знаят какво да правят. Много от тях са изпращани по селата при баби и дядовци. Някои родители не могат да си позволят да ги изпратят на лагер. Какво по-хубаво от това да се организира една седмица активно занимание за децата.

По време на 5-дневния клуб децата се запознават с Библейските истини, а цялото семейство има възможност да установи контакт с местната църква. Бог използва това време, за да работи в сърцата на деца и родители.

Местната църква, с помощта на служителя на СЕД от тяхната област, може да започне Клуб на Добрата вест, където да поддържа контакта с децата и грижата за тях, особено ако Бог е отворил сърцата им и те са познали Христос като Спасител.

Това е време за сплотяване и изграждане и на местната църква. Тя се моли за Божието благословение над своето населено място. Моли се за спасението на децата, които ще покани. Участва в провеждането на 5-дневния клуб и придобива практически опит в работата с деца. Установява контакт със семействата на децата участвали в клуба. Получава подкрепата на Фондация СЕД за провеждането на Клуб на Добрата вест.

Къде ще се проведе Надежда за децата на България през 2024 година?

През 2024 година кампанията ще се проведе в област Ловеч от 24 до 31 август. Повече информация за проекта може да прочетете на www.cefbg.org или се свържете с местните служители на Фондация СЕД – Андрей и Александра Радославови, (0878450046, 0877524578).

Ако не съм от област Ловеч, как мога да помогна?

Молитвата е неоценима помощ, която може да окажеш на проекта без да напускаш мястото, в което живееш. Свържи се с нас, за да ти изпращаме молитвени нужди и информация в електронен формат.

Ако си преминал, през което и да е от нивата на курса Ефективно обучение на деца, и Бог влага в сърцето ти желание да споделиш Библейските истини с децата през лятната ваканция може да се включиш в проекта Надежда за децата на България за 8 дни.

Заявление за участие на доброволец 

Споразумение за сътрудничество с църква

Освен с молитва или участие може да помогнеш за проекта Надежда за децата на България с дарение. Фондация СЕД е организация с обществено полезна дейност и се издържа единствено и само чрез дарения, за да може да изпълнява своите цели и проекти. Може да подпомогнеш финансово някой доброволец, който иска да участва в проекта. Той трябва да събере необходимата такса за участие от 50 лв., която ще покрие разходите му за транспорт и материали по време на кампанията.

Проведени проекти:

2014 – Хасково
2015 – Пазарджик
2016 – Пловдив
2017 – Велико Търново

2018 – Плевен
2019 – Нова Загора / Сливен
2022 – Стара Загора